Geplaatst op

Bobbiny junior voeten krukje

Bobbiny junior voeten krukje

Nu we thuis in quarantaine zitten is het heerlijk om je ‘s avonds even terug te trekken met een mooi haak- of breiwerk. Alhoewel je misschien nog genoeg onafgemaakte projecten hebt liggen is dit schattige krukje heerlijk om even tussendoor te maken. Ik vind deze voeten krukjes zo schattig met de lage pootjes! 

Maar ook voor de kleinste kinderen in huis is dit een mooie hoogte om op te zitten!  Dit patroon is erg eenvoudig, door de vasten in de achterste lus te haken ontstaan er een mooi stoer reliëf.

Wil je deze kruk ook haken?

Benodigdheden:

 • 2 Bobbiny Junior (ik gebruikte de kleur misty)
 • een laag voetenkrukje
 • haaknaald 7
 • steekmarkeerders
 • schaar
 • leren label 3×10 cm.

Dit patroon kan je ook gebruiken voor het hogere krukje, pas dan de bovenkant aan door deze 1 toer groter te haken.

Patroon

Gebruikte steken:

 • lossen (l)
 • vasten (v)
 • halve vaste (hv)
 • vasten in de achterste lus (v-)al(steek hierbij je haaknaald niet zoals gebruikelijk onze de 2 lusjes door, maar alleen onder het achterste lusje)

We haken eerst de zijkant, waarna we de bovenkant haken en als laatste haken we deze twee aan elkaar.

Start: met 16 lossen en haak hierin 15 vasten eindig met 1 losse (de losse telt niet mee als steek maar wordt alleen gebruikt om te keren) en keer. Haak vanaf nu elke toer 15 vasten in de achterste lus. Haak zo door totdat de rand met een beetje oprekken om het krukje heen past. Bij mij was dit met 72 toeren groot genoeg. Haak nu met een hv de 2 korte uiteinde’s aan elkaar door alleen de 2 buitenste lusjes van de steken te gebruiken. (zie foto)

 •  

Nu gaan we de bovenkant haken als volgt:

Toer 1:Start met de magische ring ( zie YouTube), haak hierin 6 vasten, sluit met een hv in de eerste vaste. Haak 1 losse en keer! (6v)

Vanaf nu haken we alleen nog vasten in de achterste lus

Toer 2: Haak in elke vaste 2 v-al, eindig met 1 hv in de 1e v, haak een losse en keer. (12 v)

Toer 3:*Haak in de eerste steek 1 v-al, haak in de volgende steek 2 v-al*, herhaal *-* tot het einde, eindig met 1 hv in de 1e v, haak een losse en keer. (18 v)

Toer 4: *Haak in de eerste 2 steken 1 v-al, haak in de volgende steek 2 v-al*, herhaal *-* tot het einde, eindig met 1 hv in de 1e v, haak een losse en keer. (24 v)

Toer 5: *Haak in de eerste 3 steken 1 v-al, haak in de volgende steek 2 v-al*, herhaal *-* tot het einde, eindig met 1 hv in de 1e v, haak een losse en keer. (30 v)

Toer 6: *Haak in de eerste 4 steken 1 v-al, haak in de volgende steek 2 v-al*, herhaal *-* tot het einde, eindig met 1 hv in de 1e v, haak een losse en keer. (36 v)

Toer 7: *Haak in de eerste 5 steken 1 v-al, haak in de volgende steek 2 v-al*, herhaal *-* tot het einde, eindig met 1 hv in de 1e v, haak een losse en keer. (42 v)

Toer 8: *Haak in de eerste 6 steken 1 v-al, haak in de volgende steek 2 v-al*, herhaal *-* tot het einde, eindig met 1 hv in de 1e v, haak een losse en keer. (48 v)

Toer 9: *Haak in de eerste 7 steken 1 v-al, haak in de volgende steek 2 v-al*, herhaal *-* tot het einde, eindig met 1 hv in de 1e v, haak een losse en keer. (54 v)

Toer 10: *Haak in de eerste 8 steken 1 v-al, haak in de volgende steek 2 v-al*, herhaal *-* tot het einde, eindig met 1 hv in de 1e v, haak een losse en keer. (60 v)

Toer 11: *Haak in de eerste 9 steken 1 v-al, haak in de volgende steek 2 v-al*, herhaal *-* tot het einde, eindig met 1 hv in de 1e v, haak een losse en keer. (66 v)

Toer 12: *Haak in de eerste 10 steken 1 v-al, haak in de volgende steek 2 v-al*, herhaal *-* tot het einde, eindig met 1 hv in de 1e v, haak een losse en keer. (72 v)

Toer 13: *Haak in de eerste 11 steken 1 v-al, haak in de volgende steek 2 v-al*, herhaal *-* tot het einde, eindig met 1 hv in de 1e v, haak een losse en keer. (78 v)Bij mij is hij nu groot genoeg voor de bovenkant, bij jou niet haa

Zet nu met steekmarkeerders de bovenkant aan de zijkant vast. Haak vervolgens met vasten de bovenkant aan de zijkant vast gebruik hiervoor het achterste lusje van de bovenkant en 1 lusje van de zijkant. Werk vervolgens de uiteinden aan de binnenkant weg, bevestig het leren label en klaar is je schattige voetenkrukje!